projectgroep luistergroepen

Projecten

Luistergroepen

Binnen Luistergroepen worden de verhalen van het leven gedeeld en krijgen mensen weer hoop en vertrouwen in zichzelf en anderen.

Dit is een tweede familie. Ervaren begeleiders leiden de bijeenkomsten en zorgen ervoor dat je tot je recht komt in de groep. Iedereen krijgt de ruimte om te vertellen wat hen bezig houdt. Wanneer je meer hulp nodig hebt, zorgen we dat je op de goede plek terecht komt.

Meer info: luistergroepen.org

In.Kas

In.Kas is geen praatgroep, maar een leergroep. We gaan aan de slag met het stellen van een aantal doelen in ons leven om beter grip te krijgen op hoe we met ons geld omgaan. Zo kijken we naar het ordenen van onze post en het wekelijks invullen van een kasboekje.

 

Voor de meeste mensen is het bijhouden van financiën niet het leukste klusje. Iets dat we voor ons uitschuiven. Soms omdat het nooit echt lukt, maar soms ook omdat het confronterend en spannend kan zijn.

 

In 10 lessen gaan we aan de slag met het ordenen van onze financiën. Wie je ook bent en hoe je ook met je financiën omgaat, we hopen dat ‘In.Kas’ je zal helpen met het stellen van een aantal doelen in je leven en het praktisch aan de slag gaan om die te realiseren!

Meer info: inkas.amsterdam

Hosting

Het hosten van evenementen -zoals vergaderingen- is een doorlopende activiteit waarbij een veelkleurige groep vrijwilligers samen zorgdraagt voor een gezellig ingerichte ruimte, koffie, thee en voorzieningen als een digibord en een flipover. Dit gebeurt vooral in het kerkgebouw van Hoop voor Noord, Rode Kruisstraat 20.

 

Leuk als je mee doet! Het is goed om uit je huis weg te gaan en bezig te zijn. In samenwerking leer je jezelf en de ander kennen. Sociale vaardigheden worden vergroot. Wij leggen geen druk op, er is altijd een coördinator aanwezig, en we zoeken voor iedereen een passende taak. Samen vormen we een gemeenschap die elkaar ook op andere momenten in de week ziet.

Meer info: jeanette@diaconienoord.org

De Bolder

De Bolder is een huiskamer in het centrum van Banne Noord. Een plek waar grote en kleine mensen op adem kunnen komen en nieuwe inspiratie op kunnen doen. In de Bolder bieden we zelf activiteiten aan en de ruimte wordt door diverse organisaties gebruikt voor activiteiten.

 

Meer info: zie facebook.com/debolderamsterdam 

Nieuwsbrief

Laat je inspireren.  Hier lees je onze nieuwsbrief van april 2020.

Hart voor Noord 

Tel ~ 06 24 70 49 17

Mail ~ jeanette@diaconienoord.org

 

KVK ~ 75832356

BTW ~ 8604.12.659

Bank ~ NL83 TRIO 0788803611
RSIN ~ 8604.12.659.

ANBI status

Volg ons online

Facebook

©2019 // Kim Hemmes